TERÖRÜ VE TERÖRDEN BESLENENLERİ LANETLİYORUZ

Geçtiğimiz Cumartesi günü (10 Ekim 2015) Ankara Tren Garı yakınında gerçekleştirilen vahşi terör saldırısı ülkemizi derinden etkilemiştir. Bu saldırı, sadece demokratik bir hak olarak yürüyüş ve gösteri yapan insanlarımıza değil, aynı zamanda yakın dönemlere kadar önemli bir terör eylemi görülmeyen ve iç savaş yaşayan bölge ülkelerinden gelen insanların misafir edildiği huzur limanı olan ülkemize ve bölgemizin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Her geçen gün önemli gelişmelerin yaşandığı ve kardeşliğimizin daha da pekişmesi gereken bir dönemde gerçekleştirilen bu terör saldırısını aşağıda ismi yer alan; akademik hayat, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren dernekler olarak lanetliyoruz. Saldırı sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyor; yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı ve taziyelerimizi sunuyoruz.
Terörün amacı bir şey inşa etmek değil, tam tersine var olanı da yıkmak ve toplumsal kaos oluşturmaktır. Devlet kurumlarıyla halkımızın sağduyu içinde birlikte hareket etmesiyle, bu menfur saldırıları planlayanlar kendi oyunları altında kalacaklardır. En büyük arzumuz, bu fiili planlayanların ve işin içinde olanların bir an önce yakalanmaları ve gerekli cezalarının verilmesidir.

Bu saldırı ile Bilim İnsanları olarak bizler, teröre karşı üretimi durdurmak yerine daha fazla çalışmaya, ülke insanlarımızın huzuru ve saadeti için her zamankinden daha fazla üretmeye kararlı olduğumuz gibi, Anadolu ruhu ve hoşgörüsü ile kardeşliğimizi daha da pekiştirmeye yönelik her türlü girişime destek vereceğimizi beyan ediyoruz. Bizler en kritik dönemlerde ve zor zamanlarda doğru hareketiyle temayüz etmiş olan milletimizin ferasetine inanıyor ve güveniyoruz.

Tekrar milletçe başımız sağolsun, kardeşliğimiz her zamanki gibi daim olsun.

SAYED (Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği) Yönetim Kurulu
SASOMER (Sağlık Stratejileri ve Sosyal Politikalar Derneği) Yönetim Kurulu