Prof. Dr. Nihat TOSUN’un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Milli iradenin deklarasyonu ve istikbalimizin beyannamesi olan 15 Temmuz’un 8. yılında, benzeri görülmemiş bir mücadeleyle bizleri Türkiye Yüzyılına taşıyan kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.

İstikbal mücadelemize sahip çıktığımız bu anlamlı gün de bizlere emanet edilen bu şanlı mirası bilim ve teknoloji ışığında daha ileriye taşıyarak taçlandırmak ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak amacıyla durmadan çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim.

Bu süreçte en büyük gücümüz şüphesiz ki milletimizin her koşulda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhudur. Bu şuuru devamlı taze tutmak ve gelecek nesillere aktarmak bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Bizlerde bu doğrultuda hareket ederek, milletimizin kutsal değerlerini korumak ve yaşatmak üzere çağın ötesinde bir anlayışı benimseyerek, geleceğimizi inşa etmeyi hedeflemekteyiz.

Bu düşüncelerle cesaret ve fedakarlıklarıyla milletimize destansı bir zafer kazandıran tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.

Saygılarımla.