Nüfus ve Nüfûz: Türkiye’nin Durumu? Geleceğimiz tehlikede mi? konulu konferans Prof. Dr. Turan Buzgan tarafından gerçekleştirildi.

Dernek Merkezimizde 1 Haziran Cumartesi günü kahvaltılı konferans gerçekleştirildi. “Nüfus ve Nüfûz: Türkiye’nin Durumu, Geleceğimiz Tehlikede mi? ” başlıklı konferans programı 09:45’te kahvaltı ile başladı.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat TOSUN tarafından aynı zamanda Sağlık Stratejileri ve Sosyal Politikalar Derneği Başkanılığını da yapan Prof. Dr. Turan Buzgan tanıtılarak kürsüye davet edildi.
Prof. Dr. Turan Buzgan sunumunda; bu çalışmanın 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu, çeşitli güvenilir kaynaklardan istatistik, veri, bilgi alındığı ve yorumlandığını ifade ederek, ülkemizde doğurganlığın 1.51’e kadar düştüğünü; Hollanda, Danimarka, Fransa ve Gürcistan’ın bile gerisine düştüğümüzü ifade etti. Çözüm önerilerinin de yer aldığı sunum sonrası, soru-cevap ve katkı kısmına geçildi.Oldukça rağbet gören konferansa 50 ye yakın güzide katılımcı iştirak etti. Aylık toplantılara devam edileceği duyuruldu.